top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverChrista van Gend

Review Saal Digital Professional Line


Yes, ik mocht weer een fotoboek testen voor Saal Digital

In november 2016 mocht ik dat ook al. Ik had toen een trouwalbum gemaakt, met extra thick (ET) bladzijden.

Ik mocht nu de professional line van Saal testen en ik heb gekozen voor de profesional line 30x30, met een voorkant van acrylglas en matte extra thick pagina's.

Ik moest de editor wel weer even opnieuw downloaden. maar dat ging snel en het programma werkt makkelijk. Je kan ervoor kiezen om het programma zelf een indeling te laten maken, maar ik wil dit natuurlijk zelf doen.

Ik ben tevreden met de lay-out van het boek en ik ben klaar om mijn boek te bestellen. Het is dit keer een portfolioboek geworden. Ik upload het bestand wat even kan duren, maar daarna laten ze meteen de verwachte levertijd weten. Die levertijd is ongeveer één week. Het duurt ongeveer 2 dagen voordat het boek klaar is en verzonden wordt. Waar je rekening mee moet houden is dat de boeken worden gemaakt in Duitsland. Dat betekent dat het 2-3 extra dagen kan duren voordat het pakketje op de mat ligt. Als je dus het boek op woensdag besteld, dat duurt het een week voordat het pakketje in huis is.

Deze keer ging het iets sneller dan een week, werd het pakket bezorgd. Ook nu was het in stevig karton ingepakt en kwam alles zonder beschadigingen uit de verpakking.

Wat weer opviel, is dat het fotoboek nog steeds gelijk op de eerste pagina begint, ben er nog niet aan gewend ;)

Het voelt echt als kwaliteit. Die kwaliteit zie je terug als je door het fotoboek bladert. De lay-flatpagina’s zijn naadloos en van goede kwaliteit. Ook de foto’s zien er prachtig gedetailleerd uit. Zelfs de foto's die ik gemaakt heb met een hele hoge ISO zijn prachtig afgedrukt. Ook de foto met de klaprozen is mooi afgedrukt, terwijl rood altijd een lastige kleur is. Ik kies zelf altijd voor mat papier, omdat dan de details van de foto's veel beter naar voren komen. En mijn ervaring met glans is dat je vingerafdrukken snel ziet. Ik weet niet of dat bij Saal ook het geval is.

De voorkant van acrylglas is ook prachtig, het album heeft zo een hele chique uitstraling.

De voorkant heeft nog een plastic beschermlaagje.

Bij de professional line kan je ook een opbergbox bestellen, dat heb ik niet gedaan. En het fijne is dat deze boeken zonder barcode komen, dat staat wel zo netjes.

Hieronder een link naar het filmpje van mijn boek, ik ben er erg blij mee!

19 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page