top of page
Zoeken
  • Chrissees

Alu-Dibond Butlerfinish


Woeiii, naast een foto op aluminium van Fotofabriek, mocht ik ook voor saal-digital testen.

Bij Saal-digital heb ik al eerder een fotoboek besteld, wat erg mooi was en nu heb ik weer gekozen voor een foto op aluminium, maar dan met een speciale finish er over.

Het bestelproces gaat snel en makkelijk. Je kan zowel via de site als via een programma wat je moet downloaden bestellen. Je kunt alleen de ontwerpen via de site niet opslaan en bewerken. Maar ik wist toch al wat ik wilde, dus ik heb via de site besteld.

Op 18 maart heb ik de bestelling geplaatst. 2 zwart-wit foto's, op 30x30 cm alu-dibond met butlerfinish

Ik heb voor deze 2 foto's gekozen, omdat ik wel eens wilde zien, hoe ze met deze extremen van een high key en een low key foto omgaan. Dit omdat ik deze foto's maak bij voor mijn vlinderproject. Zo kan ik laten zien hoe een afdruk daarvan eruit ziet. Ook bij deze kun je nog apart diverse ophangsystemen bestellen, maar dit heb ik niet gedaan Ik wil ze neerzetten, dus heb geen ophangsysteem nodig.

Op 22 maart belde mijn buurman die bij dhl werkt aan, met het pakketje van Saal-digital. De levertijd is dus wat langer als die van fotofabriek, maar dit bedrijf heeft zijn printers in Duitsland staan. Vandaar dat het dus altijd iets langer duurt.

De doos was een beetje beschadigd, dus ik hield mijn hart vast, maar in de doos waren de afdrukken apart verpakt met nog een beschermlaag eromheen. Ze waren dus helemaal heel, zonder verbogen hoeken.

Ik was erg onder de indruk van zowel de donkere als de lichte foto. De lichte foto is wel iets lichter geworden als dat ik hem ingestuurd heb, maar de vlinder op het gezicht van Anoek blijft nog steeds heel mooi zichtbaar. Op de foto lijkt de afdruk grijs, maar is in het echt dus lichter.

De donkere foto vind ik het mooist, op de een of andere manier lijkt er diepte in de foto de komen, bijna een 3d effect. Ook bij deze blijven alle details mooi zichtbaar.

Het aluminium is wat minder ruw dan dat van de fotofabriek en de glans is iets minder. Ik vind het wel een chique uitstraling hebben hierdoor. Kortom ook over dit product ben ik erg tevreden. Zeker als je low key foto's op aluminium wil hebben, zijn zij zeker een aanrader. Op mijn facebook pagina staat nog een filmpje van deze afdrukken, daar zie je de glans beter.

En hier kun je zelf bestellen, op elk gewenst formaat! http://www.saal-digital.nl/wanddecoratie/alu-dibond-butlerfinish/

69 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page