top of page
Zoeken
  • Chrissees

Foto op aluminium


Ongeveer 2 weken geleden kreeg ik een mailtje van Fotofabriek (www.fotofabriek.nl ) om een fotoafdruk op aluminium te testen.

Fotofabriek kende ik al wel, ik had al eens een fotokalender bij ze besteld. Dit ging toen prima, erg snel en de kwaliteit was goed.

Van een fotoafdruk op aluminium had ik al wel eens gehoord, maar ik had het nog nooit gezien. Dus natuurlijk wilde ik dat testen.

Op woensdag 1 maart heb ik mijn foto besteld, rond een uur of 16.00. Het bestellen ging vrij gemakkelijk. De site is duidelijk en er zijn nog wat opties om je foto te bewerken, clipart (plaatjes) toe te voegen of zelfs een collage te maken. Op vrijdag 5 maart lag de foto al in de bus. Supersnel dus! Het was even een discussie met Stijn, dat hij het pakje echt niet mocht openmaken, want mama moest er eerst foto's van maken.

Voor een foto van 20x30 cm vond ik het een vrij grote doos, maar toen ik hem openmaakte zag ik ook waarom. De doos is namelijk opgevuld met proppen papier om zo beschadigingen tegen te gaan. Ook zat de foto verpakt in bubbelfolie. Om de hoeken zat een soort van schuimplastic. De foto is dus goed beschermd verpakt en kwam ook zonder beschadigingen uit de verpakking.

Ik heb gekozen voor een zwart-wit foto van Anoek en Stijn op vakantie in Zweden. Er zit een vrij donker stuk in de foto (de bosrand) maar ook lichte stukken (het haar van Anoek en Stijn)

Wat me als eerste opviel, is dat de lichte delen ook echt heel mooi oplichten als je de foto van de zijkant bekijkt, zo lijkt het net of het zonnetje op hun haren schijnt. Dit is wel moeilijk op foto vast te leggen.

Het contrast is prima, de scherpte is iets minder dan op de originele foto, maar dat had ik ook wel verwacht. Het is geborsteld aluminium, dus er zit een structuur in het oppervlak. Dan verlies je bijna altijd wat scherpte, maar absoluut niet storend. Ook de details zijn goed geprint. In het donkere stuk zitten genoeg bladerdetails, zodat je blijft zien dat het om een bos gaat.

Op de achterkant zitten 2 stukken dubbelzijdig tape geplakt, zodat je de foto strak tegen de muur kan plakken. Ik heb dit niet gedaan, ik wil de foto op een plank neerzetten. De stevigheid heb ik dus niet getest. Voor €6,99 kun je er een zwevend ophangsysteem bij bestellen, maar dit heb ik dus ook niet gedaan.

Op de site geven ze aan dat je geen donkere foto's moet gebruiken voor een afdruk op aluminium, die valt vaak te donker uit. En als je veel witte kleuren in de foto hebt zitten, moet je er rekening mee houden dat de witte kleur niet mee geprint wordt (dat wordt dus zilver) Daarvoor hebben ze ook wit aluminium. Dat kun je aanklikken bij het afrekenen.

Kortom; ik ben erg tevreden over het resultaat en zeker bij zwart-wit foto's vind ik dit een mooi effect geven. En het is weer eens wat anders als de foto op canvas. Wil je ook je foto op aluminium bestellen, klik dan hier: https://www.fotofabriek.nl/producten/wanddecoratie/foto-op-aluminium/

Op mijn facebookpagina zie je ook nog een filmpje van het product, daar zie je de glans beter.

50 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page