top of page
Zoeken
  • Chrissees

Vlinderfoto's


Het waarom achter de vlinderfoto's

Een tijdje geleden zag ik in een kringloopwinkel (wat geweldige winkels zijn voor fotoprops) een lijstje met daarin 2 vlinders. Een lichtgele en een bruine. Volgens het kaartje wat erbij zat: gevonden in Tsjecho-Slowakije in 1990. Leuk, dacht ik, en ik nam ze mee. Eigenlijk om ze neer te zetten, maar dat liep anders.

Anoek vond die vlinders erg interessant en wilde wel op de foto. Eerst op haar hand en arm en daarna op haar gezicht.

Zo maakte ik de eerste vlinderfoto en die zette ik op Facebook en Instagram. Daar kreeg ik van iemand een mooie reactie op. Dat de foto haar deed denken aan hoe ze sinds haar vader was overleden, ze vaak een gele vlinder in de tuin had, die ook bij haar kwam zitten. Dat vond ik wel een mooie gedachte. Ze wilde graag een foto van haar dochter met de gele vlinder, dus dat heb ik gedaan.

Daarna kwamen er meer reacties op de vlinderfoto en dus besloot ik een oproepje te plaatsen, waarop veel reactie kwam.

Ik maak dan een aantal foto's met een donkere achtergrond, die ik naar zwart-wit zet en een wat donkere bewerking geef. Dit als teken dat vlinders ook staan voor de vergankelijkheid van het leven. Een vlinder leeft tenslotte maar heel kort. Daarnaast maak ik een aantal foto's met een lichte achtergrond, omdat vlinders ook staan voor verandering, vrolijkheid (ze dansen in de lucht) en geluk.

En dat hoor ik ook terug in de verhalen over waarom ze gereageerd hebben op mijn oproep: bezoek van vlinders na het overlijden van iemand, vlinderkinderen, de vrolijkheid van vlinders enzovoorts.

Misschien, als dit project klaar is, maak ik er een fotoboek van, met vooral grote foto's en kleine stukjes tekst over wat de vlinder voor die persoon betekend. Wordt vervolgd dus....

Hieronder alvast een paar voorbeelden <3

101 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page