top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverChrista van Gend

Review fotoboek Saal Digital Nederland


Al enkele jaren heb ik wisselende ervaringen met verschillende leveranciers van fotoboeken. Toen ik eenmaal de kans kreeg om voor Saal Digital Nederland een fotoboek te testen was ik erg nieuwsgierig geworden. Ik heb me aangemeld en werd uitgekozen :)

Na het downloaden van de software kon ik aan de slag. Het programma werkt snel en makkelijk. Soms was het even zoeken, omdat ik natuurlijk andere software gewend ben. Maar ik had het snel onder de knie. Ik heb gekozen voor een extra thick boek met 36 pagina's.

Ik ben tevreden met de lay-out van het boek en ik ben klaar om mijn boek te bestellen. Ik upload het bestand wat even kan duren, maar daarna laten ze meteen de verwachte levertijd weten. Die levertijd is ongeveer één week. Het duurt ongeveer 2 dagen voordat het boek klaar is en verzonden wordt. Waar je rekening mee moet houden is dat de boeken worden gemaakt in Duitsland. Dat betekent dat het 2-3 extra dagen kan duren voordat het pakketje op de mat ligt. Als je dus het boek op woensdag besteld, dat duurt het een week voordat het pakketje in huis is.

En inderdaad, een week later lag het pakketje op de deurmat. Het was ingepakt in stevig karton en om de hoeken van het boek zat nog extra karton. Dat is fijn, zo heb je minimale kans op beschadigingen.

Ik deed het boek open en meteen viel me op dat er niet eerst een schutblad of iets dergelijks was, maar dat de 1e foto al gelijk op de kaft staat. Dit vind ik zelf een beetje raar. Als ik een boek lees, begint het verhaal ook niet gelijk.

Toen ik het pakketje verder uitpakte, was ik heel blij. Het zijn mooie, zware en stevige boeken. Het voelt echt als kwaliteit. Die kwaliteit zie je terug als je door het fotoboek bladert. De lay-flatpagina’s zijn naadloos en van goede kwaliteit. Op de foto zie je wel een naad, maar die is er in het echt niet. Ook de foto’s zien er prachtig gedetailleerd uit. Zelfs de foto's die ik gemaakt heb met een hele hoge ISO zijn prachtig afgedrukt. Ik kies zelf altijd voor mat papier, omdat dan de details van de foto's veel beter naar voren komen. En mijn ervaring met glans is dat je vingerafdrukken snel ziet. Ik weet niet of dat bij Saal ook het geval is.

Kortom, ik ben erg blij met dit fotoboek! Wat ook fijn is dat je de barcode weg kan laten halen. Vind ik zelf toch wat netter staan naar klanten toe. Ik zal er zeker weer een boek bij Saal bestellen. Hier de site voor als je zelf ook wil kijken welke producten Saal Digital Nederland allemaal heeft: http://www.saal-digital.nl/

59 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page