top of page
Zoeken
  • Chrissees

Over prijzen


Deze blogpost is voor alle mensen die mij te duur vinden.

Ik krijg veel berichtjes van mensen, hardstikke enthousiast, totdat ik zeg dat het €70 per uur kost. Dan hoor je niks meer...

Ik schaam me zeker niet voor die prijs, ik ben niet de allergoedkoopste fotograaf, maar zeker ook niet de allerduurste.

Fotografie is niet iets wat ik professioneel doe, ik hoef (en kan) er niet van te leven, maar naast mijn baan in het onderwijs en mama zijn, gaat mijn vrije tijd wel in fotografie zitten. Maar ik ben daar wel serieus in; ik heb serieuze apperatuur, veel tijd zit in nabewerking en ik volg workshops om nog beter te worden.

Mensen die mij te duur vinden, maken vaak de fout dat ze alleen betalen voor een uurtje van mijn tijd en mijn camera, maar niets is minder waar.

Mijn camera is duur, €2000 en tel daarbij de 5 lenzen die ik heb ook bij op. Daarnaast neem ik niet 1, maar 2 camera's mee als ik een sessie heb. Mocht er 1 stuk gaan, heb ik altijd nog een reserve.

Na de sessie zet ik de foto's over op mijn computer en externe harde schijf, deze zijn ook niet gratis. En ik bewaar de foto's dubbel, mocht er iets mis gaan..... juist :) Om de foto nog net iets mooier te maken dan dat hij al is, gebruik ik lightroom en photoshop, ook niet gratis en daarnaast nog een paar andere programma's. Per foto ben ik ongeveer 15 minuten bezig

Ook volg ik per jaar een aantal workshops om nog beter te worden, ook deze moeten betaald worden.

Jullie lezen dit op mijn site en een site is ook al niet gratis.

Om foto's leuker te maken, koop ik ook regelmatig "props" Leuke sjaals, mutsen, haarbanden

En dit is niet eens alles, maar wel de belangrijkste dingen. Het scheelt dat ik er een baan naast heb en er dus niet van hoef te leven, anders komen verzekeringen, hypotheek, boodschappen bij. En ik werk voornamelijk buiten of bij mensen thuis dat scheelt studiohuur.

En daarnaast, ik zie foto's als mooie herinneringen en herinneringen zijn onbetaalbaar!

Hier nog een leuke link die het allemaal duidelijk maakt: http://www.fotoseeds.com/create-sustainably/

12 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page